Födelsedag/nyårsafton

Ja, just det. På nyårsafton (31/12) fyller jag 23. Det ska bli kul, samtidigt som man saknar all uppståndelse som det var runt ens födelsedag när man var liten. Jag känner detta fortfarande i kroppen, den där lite pirrande känsla, men det verkar försvinna på alla andra när de blir vuxna..

Hoppas det ska firas lite iaf, på något sätt. En grej med att fylla år på nyårsafton är att min födelsedag lätt försvinner i allt annat firande.

Önskar er alla ett gott nytt år och en god fortsättning på julen!

Juldagen

Juldagen (det heter väl dagen efter julafton?) tillbringade jag i Ljungby, där Pontus spelade den dagen (med dansbandet Donnez). De var på Garvaren i Ljungby, där har de tydligen spelat flera år i rad nu på samma dag.
Väldigt snyggt och fräscht ställe!


Julen i det stora hela

..var helt underbar! Vi hade uppesittarkväll med bingolotto..vann hela 100kr. haha. Man ska vara glad för det lilla!

På självaste julafton var vi först hos Pontus (sambons) föräldrar i Eket, kul att se hur deras jul firas. Deras jul ser ut som följande:
Mat mitt på dagen består av rotmos och fläskkorv
sen bär det av till kyrkan i Eket där Pontus mamma och ena syster ingår i kören, helt underbart vackert!
sen blri det brått för att hinna hem till Kalle Anka, de va glada i år eftersom de hann se hela början.
Efter detta värms all mat och farmor förbereder kålen, både grön och brun bjöds det på
När maten är klar ska den givetvis ätas, gott som attan!
Under måltidens gång sjöngs det sånger i massor, riktigt härlig stämning
När alla var mätta och belåtna hjälptes vi åt att plocka undan och ställa in i diskmaskinen
När sen allt matstök var undan kom tomten-ja, den riktiga tomten! Han hade blivit ganska ung i år, kanske lite "Benjamin Button" effekt?
Tomten delade ut en julklapp till oss var och när tomten sen gått ut till sina renar och åkt iväg delades resten av alla julklappar ut, barnen hade självklart mest, alltid lika kul att se barns uttryck på julafton med alla högar av julklappar.
Alla öppnar sen samtidigt, vilket de gjort likadant i alla år.

När julklappsöppningen var klar (vid ca åtta på kvällen) bar det av till mina föräldrar där låtsaspappas föräldrar också va. Ingen julafton med syrran i år heller, då hon var hos sin pojkvän för att fira jul.
Jag och Pontus delade ut det osm låg under granen och sen öppnade vi en i taget i lugn och ro. Måste säga att jag trivs bättre med det då man ser även vad de andra fått, av vemm vad de tyckte om det och ifall de vill byta något.

När julklappsöppningen var klar var vi ganska trötta och begav oss hemmåt.

Pontus fick bland annat en grill av sina föräldrar och en bransläckare av sin ena syster, undrar lite om de hade pratat ihop sig där?

I år fick jag strumpor, pengar, prydnadsängel, böcker, två förvaringsväskor (en till pyssel och en till sysaker), större minneskort till min kamera, hörlurar till min mp3, halsband med matchande örhängen, skohorn, salladskniv och mycket mycket mer.

Det enda som ska bytas är en cult design knäckebrödsburk, vi äger redan en sen innan nämligen.


Tack så hemskt mycket allihop för allting och för en helt underbar jul!


Min gåva

Jag har fått min vita gåva ♥
Kom för några dagar sedan, men jag har haft fullt upp.




Riktigt fint inslaget!




Tack snälla hemliga vän!


Gårdagen

Igår var en väldigt full dag. Den var fylld med både det ena och det andra.

Den började kl 03.40 då min väckarklocka ringde för första gången, sen lät jag klockan snooza vidare tills jag gick upp kl 04.10.
Jag duschade, gjorde matsäck och gick ut kl 5 till mamma som väntade utanför i bilen.
Det bar av till Finja där kusinen bor. Vi plockade upp henne och körde vidare till Hässleholms järnvägsstation. Kusinen (Lotta) tog över ratten och körde hem till Finja igen (ville låta bli att ha bilen ståendes i Hässleholm).
Jag & mamma satte oss på tåget mot Stockholm, sov delvis under resan, hu va trötta vi va. Inte särskilt bekväma stolar att sitta i på x2000 tåget när man ska försöka sova, men det gick.
Vi var framme runt halv 10 på centralstation i Stockholm. Fick sen fråga om vägen till Götgatan, vilket inte var det lättaste att hitta, men tillslut så. Det var en bra bit att gå, vilket det enligt min andra kusin (Madde) inte skulle va. (Fy dej Madde. haha, men vi fick rejält med motion i regnet iaf)
När vi väl hade hittat rätt visste vi att klockan var lite för lite för att gå in dit vi skulle, vi hade nämligen tid hos en hypnotisör vid 11-tiden, så vi gick för att ta en fika.
Jag hade haft ganska stor matsäck med mig så jag var inte hungrig. Men en "Hot Chocolate" var väldigt gott efter en regnig promenad. Mamma tog samma + en ciabatta.
När vi ätit o druckit upp var det lagom dax att gå upp till hypnotisören.
Där väntade en mycket trevlig man vid namn Fredrik Praesto. Han var med i "Jag vet vad du gjorde förra lördagen" som gick på tv3 för ett tag sen.

        jagvet_240               


Mamma och hennes sambo hade träffat honom på en föreläsning/-ställning på Hillesgården, som ligger en bit utanför Örkelljunga. Detta hade varit väldigt intressant och han hade tydligen hjälpt många som haft problem med diverse saker, tex sluta röka.
Jag var där för att jag vill ha en bättre självkänsla, mer livslust och energi. Plus att jag vill bli av med min övervikt.
Han pratade lite innan sen bad han mig sträcka fram händerna, han satte sin knutna hand emellan och sen skulle jag fokusera mig på hans hand och tänka mig att det var en magnet som drig mina händer till sig. Sen bad han mig blunda och fortsätta fokusera på dragningskraften till handen. Sen sa han PANG och slog ihop mina händer sen bara kände jag hur huvudet hängde resten av tiden. Jag bara satt där i soffan, lyssnade och gjorde som han sa och hängde med huvudet. Det var inget sånt där trams som att låta som en kyckling eller nåt utan bara hur jag skulle tänka och massa massa mer. Jag fick tänka mig några bilder som jag skulle byta ut för att bli av med mina dåliga vanor och kunna förändra min tanke till det positiva.
Jag minns allt som hände och det skulle man tydligen göra också. Vi trodde att det var meningen att man skulle glömma, men det var det inte. Han förklarade att han mycket väl kunde bett oss undertiden att glömma allt som nyss hänt och att vi då skulle glömt, men att det var bättre att komma ihåg.
Vi gick därifrån nöjda och glada, tid tunnelbanan tillbaka till centralstationen, gjorde stan, fika, åt på Kungshallen vid Hötorget.
Vi hade så fruktansvärt ont i fötterna tillslut så vi bestämde oss för att gå till Centralstationen för att sätta oss ner o äta på nån trevlgi restaurang.
Men tror du vi hittade centralstationen!? ICKE!! haha. Fötterna värkte och vi gnällde, men vi hade så kul iaf. Vi frågade först en polis om vägen, men vi gick fel. Sen frågade vi en gubbe i en biljettlucka på T-centralen, han förklarade rätt förstod vi senare, men vi förstod inte just då var han menade att vi skulle gå. Vi frågade en ordningsvakt och han förklarade vägen så vi hittade hur lätt som helst.

Äntligen var vi framme på stationen!!

Vi trodde helt klart att det skulle finnas några resaturanger på stationen, men icke. Vi hade inte kollat runt innan när vi kom dit utan bara begett oss raka vägen till Götgatan.
Vi gick förbi två säkerhetsvakter som vi frågade om de hade något tips på vart an kunde äta i närheten. Hon rabblade upp några ställen och vi bestämde oss för att ta den närmsta, nämligen O'Learys.
Jag hade aldrig vart på O'Learys innan, men oj oj oj, vilken hög ljudnivå. Det var ju tydligen en riktigt sportbar. Visst hade jag för mig att O'Learys va ett ställe där de visade sport o så, men inte i denna utsträckningen. På varje cm vägg hängde där någon tavla, hockeyklubba eller skylt som hade någon sportkoppling.
Direkt när vi kom in och satt oss fick vi en stor skål med popcorn tillsammans med menyn.
Vi beställde och maten var himmelsk!! Det var det näst godaste jag ätit i hela mitt liv! Steken va så god att jag inte ville den skulle ta slut! Mmmmm... rekommenderar verkligen att gå dit o äta, trots ljudnivån.
Där var en så härlig o skön stämning inne. Jag stortrivdes trots alla tvskärmar som en del visade en match o andra några andra matcher.

Vi passade på att gå på toa när vi ätit klart eftersom tågtoaletter inte brukar va så trevliga.
Runt kl 23 gick vi till spåret, checkade in och gick på tåget. Vi hade beställt liggvagn, vilken tur eftersom vi nu va så enormt trötta och frusna.
Vi gick direkt och la oss på våra platser o det dröjde inte länge innan vi båda hade slocknat.
En kvart innan vi var framme i Hässleholm blev vi väckta av damen som tidigare stod i inchekningsbåset. Vi mornade oss och packade sen ihop våra saker, gick på en toa som bara stank piss.
Väl framme (tror kl va 4.50) gick vi av i ett kyligt Hässleholm, ringde för att väcka Lotta och gick in på stationen.
Pressbyrån va inte öppet så tidigt, vilket mamma hade hoppats på, så vi satte oss ner och väntade på att Lotta skulle komma.
Vi körde till Finja, släppte av Lotta, och fortsatte hemåt. Det var bara att kämpa för att hålla sig vakna.
När vi kom till Örkelljunga släppte mamma av mig och jag gick upp till lägenheten där Pontus (sambon) låg och sov. Han hade verkligen utnyttjat den lediga ytan och låg tvärs över hela sängen, han tog upp lika mkt på sin egna sida som han gjorde på min. Jag fick putta och lyfta lite innan jag kunde lägga mig, jag somnade snabbt och sov sen som en stock tills han väckte mig mitt på dagen därefter.

 


RSS 2.0