Varning för uttråkning!

Jag gick in på min låtsassysters blogg (http://barabeea.blogg.se/) och fick där se hennes senaste inlägg som bestod av en massa helt fruktansvärt onödiga frågor... Så jag slår till jag också! Haha.
Jag har så fruktansvärt tråkigt..
Jag har (för er som missat det) varit sjuk sen i lördags..japp, snart en vecka alltså. Supertrist!
Haft feber varenda fruktansvärda dag sen i söndags, världens hosta o slem i massor. Ursäkta snacket, men fy sjutton va jag mått skit! Näsan har dessutom mest runnit samtidigt vart helt tilltäppt - hur nu de båda sakerna kan gå han i hand. Stopp och rinna samtidigt alltså..men tydligen funkar det också.
Inte förän i förrgår började jag kunna snyta mig ordentligt, ÄNTLIGEN säger jag för nu kan jag äntligen andas i korta perioder. Oj oj oj..höll nästan på att glömma att nämna det värsta med denna omgången med sjukdom.....
....Jag tappade rösten!! Jodå, någon gång där i början, tisdagen..eller kanske måndagen hade jag tappat rösten. Det blev bara värre och värre. Inte så lätt och ringa och sjukanmäla sig då.
Mamma fick ringa och avboka ett möte jag skulle på - Tack mamma! och min Sambo fick en dag ringa och prata med två av mina jobb och meddela att jag inte kunde komma och att jag tyvärr inte så lätt kunde ringa själv på grund av att rösten trillat bort.
Idag har jag mått bättre, inte känt av fullt så mycket feber och inte behövt ligga endast i soffan eller sängen. Idag följde jag med Pontus till Eket faktiskt. satt i bilen hela tiden, förutom när vi skulle in o handla halstabletter till mig, då steg jag ut sådär tre steg för att gå in på Ekets närköp för att själv kunna välja.
Men, efter detta var jag HELT SLUT!! oj oj oj, det var oväntat utmattande att sitta i en bil.
Jag hade sånt behov av att komma ut o se något annat än sovrumstaket, ryggstödet på soffan och tvns starka lysande bild. Det var skönt att iaf komma utanför lilla lägenhetens väggar för en lite stund. Hoppas inte chefer eller liknande har något emot denna lilla tripp utanför mina 73kvadrat som jag varit på i en vecka.

Oj, vad jag tappade fokus om det jag egentligen skulle göra..jag skulle ju kopiera listan från Beas blogg o skriva in mina egna svar där.. Här kommer den:

1. Hur ser din drömkille ut, om det bara gäller utseendet?  Håller med Bea här faktiskt att man får se när man hittar honom... och jag har ju faktiskt fångat min! Så jag säger ju som så att han har ljusbrunt hår, blå ögon o ser helt o fullt ut som min sambo Pontus.
2. Har du fått en kyss den närmsta veckan? nej, har ju vart sjuk så då håller vi oss ifrån sånt. Men en o annan puss på kinden har jag fått. :)
3. Vem tillbringade du minst två timmar med idag? Sambon
4. Hur lång är du? 171 cm
5. Vilken är den senaste filmen du sett? The Ugly Truth (Pontus kom hem i förrgår ifrån jobbet och hade då hyrt en film för att överraska, så underbart snäll o gulligt!
6. Skriv hela ditt senaste sms i inkorgen: Lyssna bara :) Förklaring:Emma ringde mig o jag kunde ju inte prata vilket hon visste redan så hon pratade in den roliga historien på svararen istället. Tack Emmis!
7. Föredrar du att ringa eller skicka sms? ringa för då får man bäst svar snabbast -jag tänker inte ändra på Beas svar där. Men denna veckan har jag föredragit sms då jag inte kunnat prata..
8. Är dina föräldrar gifta eller skilda? skilda
9. När såg du senast din mamma? förra veckan någon dag, har försökt hålla oss ifrån varandra nu när jag jag varit sjuk.
10. Icke godkänt i något ämne? Nej
11. Mvg i något? Japp, ett par stycken
12. När vaknade du idag? Vet ej.. tio eller elva kanske? 
13. Vilken är din favoritplats? Sängen är faktiskt underbart skön, där får man dessutom lagom plats för det man tycker som mest om. Dvs, sambon, mig själv och hunden! :) 
14. Vilken plats föredrar du minst? gynekologen
15. Vart tror du att du befinner dig om tio år? Se längre ner!
16. Hur stor är din säng? 160
17. Vad sover du i? trosor. Blir alldeles för varm annars. Sambon vill helst inte sova med öppet fönster då han jämt fryser på natten.
18. Hur många kuddar har du i sängen? två (en är min o en min sambos)
19. Var har du bott/bor?: Vejbystrand och Örkelljunga. En liten vända någonstans runt stockholm också fram till jag var ett halvt år. ;)
20. Tycker du om kinamat? Ooooja!
21. Tycker du om kaffe? Nej, tvi. Gillar inte ens lukten som så många annars gör.
22. Vad dricker du helst till frukost? Oboy.. men det har vi förbjudit oss själva att köpa hem för det är på tok för gott och onyttigt. Så det blir alltid vatten.
23. Kan du spela poker? Jag tror jag kan det. Men har aldrig riktigt velat lära mig eftersom man hört om så många som fastnat i spelträsket, men jag har nog inte kommit ifrån alla regler om stegar o triss o sånt ändå.
24. Känner du någon med samma födelsedatum som dig? Nej, inte vad jag komer på iaf. Är det någon som läser detta och är född på nyårsafton så säg till.
25. Vill du ha barn? Jajemen. Men det får väta ett par år.
26. Kan du några andra språk än svenska? Engelska och tyska.
27. Har du någonsin åkt ambulans? Inte vad jag vet. Kanske isf när de har varit på besök utanför skolan när jag var liten.
28. Föredrar du havet eller en bassäng? Båda lika mycket men på olika sätt måste jag nog säga.. 
29. Vad spenderar du helst pengar på? Inredning och mat
30. Är du cool? Oja. haha. Nej, inte direkt.
31. Kan du snurra tungan? Snurra tungan!? Jag kan rulla den så det ser ut som ett "o".
32. Vem är den roligaste människan du känner? Måste nog faktiskt vara min sambo 
33. Vad har du för ringsignal? Jason Derulo - Whatcha say.
34. Har du kvar klädesplagg från då du var liten? ja, i en låda tror jag
35. Vad har du närmast dig just nu som är rött? en bläckpenna
36. Kan du byta olja på bilen? Nej, det tror jag inte
37. Vilken var den senaste boken du läste? Twilight serien.. Håller just nu på med den sista av fyra böcker.
38. Har du haft sex under den senaste månaden? ja, denna kommenterar jag inte 
39. Dansar du i bilen? Dansar o dansar. Är jag på bra humör, musiken är bra och lagom hög så ger jag mig nog på ett försök iaf. Typ rör lite på armarna, lite svårt att göra något mer i dansväg i en bil..
40. När var du i kyrkan senast? På julafton -09. Sambons familj har det som tradition och jag firade första halvan av julafton det året där. 
41. Hur många hål har du? Vad är detta för fråga!? Jag svara på om jag har hål i öronen då..och ja, det har jag. ett i höger och två i vänster. Var tre i vänster ett tag, men det läkte aldrig ordentligt så jag lät det tillslut att växa igen. 
42. Har du någon piercing? Nej, bara öronen
43. Har du någon tatuering? Nope.
44. Gillar du någon just nu? Oja..Min sambo 
45. Har du provat droger? Nej, aldrig i livet!! 
46. Röka eller snusa? Aldrig provat något av det faktiskt. 
47. Har du pojkvän/flickvän? Jupp!
48. Vad är ditt mobil nummer? Det lämnar jag inte gärna ut såhär på min blogg. är det någon som hemskt gärna vill ha det så får ni faktiskt be om det.
49. Vad ska du göra ikväll? sitta här vid datorn, kollla på tv, vänta på att sambon ska komma hem från spelning och sova.
50. Har du några syskon? Ja, en syster och en "ingift" syster. (Pappas frus dotter)
51. Hur mycket pengar har du på din mobil? Har abbonnemang.


Oj, det var alla frågor.. jag hoppade förvisso över den med var jag är om tio år så ska gå tillbaka till den nu o svara på den..
15. Vart tror du att du befinner dig om tio år?
Inte lätt att säga. Jag har ju inget fast jobb just nu och bor i en liten lägenhet med min sambo.
Jag kan istället säga var jag gärna skulle vilja befinna mig om tio år..
Då är jag gift, har två barn och ett stort hus som är fullt renoverat för det var ett gammalt hus från början med sådär lagom mycket lantlig charm. Den jag är gift och har barn med hoppas jag ju naturligtvis är Pontus.
Hunden lever också fortfarande och mår superbra trots sin ålder, hon springer dessutom och busar fritt i den stora trädgården med båda barnen.
Drömma går ju bra iaf :)

Ja, det var allt av min långtråkiga fredag.

Nu ska jag gå o hälla mig i soffan en liten stund innan jag ska sova.

Vita gåvor

Jag fick en kommentar till min blogg idag från den personen jag skickade till i vitagåvor swapen nu senast när det var mat och baktema. Då upptäckte jag dessutom att jag glömt bort att lägga ut en bild på det jag fick.Helt underbart rolig bok med lite matlagningstips m.m.
Frukt och nötblandning
Hjärtformade muffinsformar i silikon

Tack snälla vän!


Villa- och trädgårsmässa
Detta var jag på i Malmö o lördags. Hur trevligt som helst. Jag hade dock hoppas på mer inredning i montrarna, men det var en del sånt i trädgårdsavdelningen.

Jag vann en lottdraging där och fick då en liten goodiebag med detta innehållFrån SANDÅ: kortlek, byggblyertspenna, nyckelband och anteckningsblock.
Från Vi i villa: Tidning, penna och tumstock
dessutom ett nummer av tidningen "Gör det själv" och 4 påsar med blomsternäring


På mässan köpte jag också 30 lökar för 100kr
Denna växt va väl urläcker!?
Den behöver varken vatten eller jord..
Den ska bara stå så soligt som möjligt.
Jag köpte fyra stycken för 100kr
Jag var på mässan med Mats (låtsaspappa) och vi va ju tvugna att ta en fika också.. men det blev en midre sådan. en varsen kaka och en varmchoklad till mig och cappucino till honom.


 


I en monter var det någon som använt nät (typ hönsnät fast andra rutor) och gjort en väggkruka.
På ett ställe fanns en underbart fint smyckad bröllopsklänningIntill den fanns en hel del bröllopsbuketter, där kunde man va med i någon sorts utlottning genom att gissa vilken Kronprinsessan Victoria skulle vilja ha.
(på bilden syns endast fyra av många fler)


Tjejkväll

Har varit på Golv och färg butiken här i min hemort ikväll.

Det var tjejkväll där Sparbanken Gripen och Golv&färg hade ett "samarbete".
Där hade de först lite snabb genomgång om sparande m.m. och sen kunde man gå runt och mingla och äte lite snittar. Man kunde även prova på att tapetsera och kakla, få råd om diverse inom ekonomi och allt som hör en golv&färgbutik till. På plats fanns även Lena Andersson som har företaget Kontrast. Hon har hållt på med inredning, feng shui och allt möjligt inom det området i 30år och hon hade en liten hörna där man kunde få tips och idéer. Innan kvällen var slut höll Lena ett kort föredrag om färglära m.m. i ca 30-40 min och sen var det utlottning av diverse reklamprylar från Sparbanken Gripen och lotten som drogs först vann presentkort på Golv&Färgbutiken. Jag vann inte, men alla som var där fick en lite goodiebag med diverse saker.En mapp med information om bland annat pensionsförvalting och bolån. Ihopfällbart paraply med Sparbanken Gripens logga. 2 pennor en Flügger och en Sparbanken Gripen. 3 rabatterbjudande på färg, kakel och tapet.
Allt detta låg i en tygkasse med SparbankenGripens logga.


Köpt böcker

Har kollat igenom en hel del på adlibris.com efter böcker jag vill ha. Kollade även bokus, men jag bestämde mig för att adlibris nog var pyttelite billigare.

Jag beställde följande:
Om jag kunde drömma (Inbunden) av Meyer, Stephenie 59kr

Om jag kunde drömma

När jag hör din röst (Inbunden) av Meyer, Stephenie 59kr

När jag hör din röst


Ljudet av ditt hjärta (Inbunden) av Meyer, Stephenie 59kr

Ljudet av ditt hjärta

Så länge vi båda andas (Inbunden) av Meyer, Stephenie 158kr

Så länge vi båda andas

Sätt kärnor,frön och knölar (Inbunden) av Rönnblom, Eva 69kr

Sätt kärnor,frön och knölar

Varför mår vi så dåligt när vi har det så bra? (Pocket) av Simonson, Nisse 41kr

Varför mår vi så dåligt när vi har det så bra?

Det okända : övernaturliga fenomen från Sverige och världen (Inbunden) av Svahn, Clas 47kr

Det okända : övernaturliga fenomen från Sverige och världen

Sekter och hemliga sällskap i Sverige och världen (Kartonnage) av Svahn, Clas 94kr

Sekter och hemliga sällskap i Sverige och världen

Till bords med brutna servetter (Inbunden) av Aronsson, Catharina 55kr

Till bords med brutna servetter

Inspirerande betong : 44 projekt att gjuta själv (Inbunden) av Skote, Malena 181kr

Inspirerande betong : 44 projekt att gjuta själv

Blomstrande idéer : dekorera kreativt med kransar, buketter och grönt (Inbunden) av Mercke Schmidt, Minna 109kr

Blomstrande idéer : dekorera kreativt med kransar, buketter och grönt

Naturligt vackert : kransar, pynt & dekorationer (Inbunden) av Renberg, Kari 158kr

Naturligt vackert : kransar, pynt & dekorationer

Mycket mer än trädgård : inred och dekorera ditt gröna rum (Inbunden) av Örnberg, Anna 39kr

Mycket mer än trädgård : inred och dekorera ditt gröna rum

Eftersom jag handlade för över 300kr fick jag köpa den fina boken En deppig dag för bara 49 kr! (Spara 30 kr.)
Så jag slog till på den också! Kan va en trevlig eventuell present kanske nån gång?

Nu ser jag fram emot paketet som inte kommer på brevlådan och inte heller på posten utan på mitt närmsta utlämningsställe. Tar ca 2-5dagar eftersom jag beställde med fraktsättet "Miljö" som skulle vara lite mer miljövänligt och som dessutom bara kostade mig en guldpeng (10kr).
De hade tre olika fraktsätt, "Ekonomi" som innebar fraktfritt och 2-3 dagars lev. "Miljö" som kostade en guldpeng (10kr)
De hade tre fraktsätt:
"Ekonomi" fraktfritt och 2-3 dagars lev.
"Miljö" 10kr i frakt och 2 dagars lev.
"Normalfrakt" 19 kr i frakt och 1 dags lev.

Jag värnar om miljön i den mån jag känner för. Dvs, jag gör så gott jag vill och kan så jag valde "Miljö" som sagt.Min tisdag

Idag började jag dagen med att gå upp klockan sju, blev skjutsad av syrran in till Ängelholm o gick till doktorn, visade sig att allt bara va bra med mig, men fick tabletter för att kunna få mens regelbundet igen nu efter att jag slutade med mina p-piller i september.
Sen drog jag vidare in på ett fik där jag köpte frallor och tog sen bussen hem till mamma o åt brunch med henne.
När klockan blev kvart i ett var det dax att gå ut till nästa buss som tog mig till jobbet.
Väl på jobbet va det hur skönt som helst. Jobbar på fritids så vi satt ute i en och en halv timme. Jag satt med alla tjejer o ritade (utomhus), hur mysigt som helst!
När klockan va fyra var det dax för mig att dra hem.
När jag kom hem satte jag mig vid datorn en bra stund. Behöver lata sig lite efter en så tidigt morgon o efter jobbet.
I köket står nu maten o puttrar o fräser för fullt.
Ikväll blir det fläskkotlett, bearnaisesås och potatisklyftor. Ska bli underbart gott!I förra veckan handlade jag hem så jag skulle kunna göra pastasås så att frysen kunde tömmas lite. Men det blev inte av så jag gör det nu istället så inte grejerna i kylen skulle bli för gamla, så fryser jag in det till färdiga portioner istället.


Min onsdagskväll

spenderar jag nu helst framför Grey's Anatomy som har säsongspremiär ikväll kl 21.00 på kanal 5.

Så underbart att alla tvprogram kommer tillbaka till oss denna vecka!

Såg på nya serien Couger Town igår, men Vänner-Monica i huvudrollen. Hur kul som helst..en hel del överdrivet, men ack så kul. Perfekt sådär en tisdagskväll. Lagom avslappnande.
inget minus direkt att det var tonvis med snygga boys med i serien. ;)

Nu ska jag äta en bit hemmagjord pizza från igår-extra allt. Det ska va MAFFIGT som en viss kille sa konstant igår under pizzabaket. :D

Önskar mig själv en smaklig måltid och er en fortsatt trevlig onsdagskväll!

På återseende!


RSS 2.0